Answers to the jobs challenge

Here are the answers to Sunday’s just-for-fun quiz about jobs.

If you missed the puzzle, each clue contained a reference to one bestselling novel. The answer is the title of another bestseller that contains a job title.

1. He might have commanded The Ship of Fools.

Answer: The Captain from Castile.

2. The Rector of Justin might have aspired to this.

Answer: The Bishop’s Mantle

3. This man would like The Shoes of the Fisherman.

Answer: The Cardinal

4. He is peddling The Billion Dollar Sure Thing.

Answer: The Embezzeler

5. The Honorary Consul reports to this person.

Answer: The Ambassador.

6. These guys at HQ have No Time for Sergeants

Answer:  Captains and Kings

7. Burr, he said.

Answer: The Spy Who Came in from the Cold

8. Oh, Money! Money! is their cry.

Answer:   The Moneychangers

9. They obvious choice for stealthy attack on The Enemy Camp.

Answer: The Green Berets.

10. He works The Farm.

Answer: The Harvester.

Incidentally, The Harvester was the top selling novel in 1912. It would have had a review in this spot today except that I reviewed it last year on the anniversary of it’s fifth place spot on the 1911 bestseller list.

Look for a review of  1912’s second biggest seller,  The Street Called Straight, here at Great Penformances on Sunday, Sept. 9.

Advertisements

Published by

Linda Aragoni

I read. I write. I think. I make big ideas simple. I help teachers teach expository writing to teens and adults. In my free time, I read and review old novels.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.